دومین همایش روز مباهله
رونمایی از کتاب سادات در ایران و جهان
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب
ماجرای روز مباهله نشان میدهد اسلام دین تساهل و مدارا است و پیامبر صلیاللهعلیهوآلهوسلم هیچگاه نمیخواستند کسی به زور به اسلام روی بیاورد و ...
ماجرای روز مباهله نشان میدهد اسلام دین تساهل و مدارا است و پیامبر صلیاللهعلیهوآلهوسلم هیچگاه نمیخواستند کسی به زور به اسلام روی بیاورد و همه ما میدانیم که ایشان با اخلاق خودشان اسلام را توسعه دادند. ولی پیامبر صلیاللهعلیهوآلهوسلم همیشه خواستند دیگران با طوع و دلشان مسلمان شوند و این نشان میدهد که با زور نمیشود دین را بر کسی تحمیل کرد و پیغمبر صلیاللهعلیهوآلهوسلم در طول بعثت خود جز در موارد خاص که همه آنها جای تحلیل و تفسیر دارند قائل به اجبار نبودند لذا دین اسلام دین صلح و دوستی و مدارا و محبت بوده است.
زمانیکه از مباهله صحبت میکنیم بخشی از آن حقانیت دین اسلام را شامل میشود و بخشی حقانیت آلعبا است.
سوالی که در اینجا مطرح میشود این است که این همایش چه نسبتی با تقریب مذاهب اسلامی دارد؟ مسئله اتحاد و عدم تفرقه مسئله بسیار بزرگ و مهمی است؛ با دقت در آیات قرآن کریم به این نتیجه میرسیم که مسئله وحدت یک امت و تفرقه نداشتن نشانه تراز توحید و خداپرستی است. در قرآن آمده است که حتی اگر گوسالهپرست هم بودید با یکدیگر اتحاد داشته باشید و این نشان دهنده اهمیت زیاد مسئله وحدت است.
وقتی خداوند متعال موسی علیهالسلام را مأمور کرد به اینکه به سمت فرعون برود چون طغیان کرده و خودش را خدا خوانده و بنیاسرائیل و فرزندانش را میکشد و زنانش را به کنیزی میگیرد و بر مردانشان سخت میگیرد حضرت موسی علیهالسلام گفت: «رَبِّ اشْرَحْ لِي صَدْرِي وَيَسِّرْ لِي أَمْرِي وَاحْلُلْ عُقْدَةً مِنْ لِسَانِي يَفْقَهُوا قَوْلِي وَاجْعَلْ لِي وَزِيرًا مِنْ أَهْلِي هَارُونَ أَخِي اشْدُدْ بِهِ أَزْرِي»
« پروردگارا، شرح صدرم عطا فرما (که از جفا و آزار مردم تنگدل نشوم) و و کارم را برایم آسان گردان! و گِرِهی را (که مانع روان سخن گفتن من است) از زبانم بگشای تا سخنان مرا بفهمند. و براى من دستيارى از كسانم قرار ده هارون برادرم را و پشت مرا به او محکم کن.»
پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآلهوسلم خطاب به حضرت على علیهالسلام فرمودند: «أنتَ مِنّى بِمَنزلةِ هارونَ مِنْ مُوسى، اِلّا أنّه لا نَبىَّ بَعدى».« منزلت تو نسبت به من، مانند منزلت هارون به موسی است، جز اینکه بعد از من پیامبری نیست.»
پیامبر صلیاللهعلیهوآلهوسلم پس از رویداد غدیر به حضرت علی علیهالسلام توصیه کرد که اگر مردم با تو همراه نشدند، صبر پیشه کن. لذا صبری که امام علی علیهالسلام پس از خلافت خلفای سهگانه پیشه کردند صبر بسیار جزیلی بوده است.
توصیه ما به همه عزیزان شیعه و اهلسنت این است که ما در این زمان باید تأسی کنیم به حضرت امیر علیهالسلام و رفتارهایی از ما سر نزند که موجب تفرقه شود و برای اتحاد هرچه بیشتر جامعه اسلامی در تلاش باشیم.
دشمن همواره از ناحیه وحدت و تقریب مسلمانان ضربه خورده و آسیب دیده است.
ذریه و سلاله پیغمبر صلیاللهعلیهوآلهوسلم بودن و این سادات بودن در جهان اسلام میتواند یک نخ تسبیحی برای وحدت بین شیعه و اهلسنت باشد، بین ملت و امت اسلامی باشد.
حدود دو سال است که پروژهای به نام شبکهسازی جهان اسلام آغاز کردهایم و درصدد هستیم مجموعه این اتحادیهها را به یک شبکه تبدیل کنیم که شبکه جهان اسلام شود یک شبکه هویتی تأسیس کردیم به نام شبکه سعید که اخیراً در نخستین اجلاس منطقهای کردستان آن را افتتاح کردیم.
در این شبکه مجموعه هویتهای اسلامی افراد مسلمانی است که درصدد هستند به جهان اسلام خدمت کنند و بتواند نیازها و نیازمندان را پیدا کند و بتوانند این نیازها را به نحو مطلوبی برطرف کنند.
از عزیزان حاضر در این جلسه میخواهیم که به این شبکه بپیوندند و به رفع نیازهای مستضعفین کمک کنند. این شبکه دو جزء دارد: الف_ شبکه هویتی که فرد ثبت نام میکند. ب_ شبکه آی محسن که در آن نیازها تعریف میشود. در واقع این شبکه بر آن است تا بتواند نیازمند واقعی و خیر را به یکدیگر متصل کند.
1401/05/02